Om klubben

En ridskola som lär för livet

Livet på en ridskola är framförallt människor och djur i en skön förening. Det handlar också om socialt umgänge, om attityder till såväl människor som till djur, om att ta ansvar, om respekt, om lojalitet och kamratskap. Det är därför som Skånsta Ridskola inte “bara” är en skola där eleverna lär sig rida.

Välkommen till ridskolan som lär för livet!

Ridskoleverksamheten

Skånsta Ryttare bedriver lektionsverksamhet för både nybörjare och rutinerade, erfarna ryttare, samt för barn och vuxna. Nybörjarbarnen börjar alltid på en grundkurs vilket innebär att de de har 30 minuter teori och 30 min ridning. Detta för att ge eleverna en bra grund både i hanteringen av hästarna och på hästryggen. Efter ca 1 till 2 år flyttas de sedan upp till en grupp där de rider en hel timme.

Om du redan kan rida, lite eller mycket, vill vi att du kommer och provrider för att sedan placeras in i en för dig lämplig grupp. Vi har dessutom specialgrupper i både hoppning och dressyr för såväl ponny som häst, junior och senior. På dessa lektioner är det färre elever per lektion. För att delta här rider man utöver “specialen” även i en vanlig grupp.

Vi har även grupper för personer med särskilda behov.

Säkerheten är A och O

Hästar är stora djur som och inte alltid förutsägbara. De är flyktdjur och som sådana reagerar de instinktivt och blixtsnabbt. Därför är säkerheten på en ridskola mycket viktig, och hos oss på Skånsta Ryttare kommer den alltid i första hand.

Skånsta Ryttares anläggning är kvalitetsmärkt av Svenska Ridsportförbundet, vilket innebär uppfyllande av högt ställda krav på säkerhet för såväl människor som djur. Vår personal är rutinerade och välutbildade.

Våra hästar är våra skatter

Ridskolans främsta tillgång är givetvis hästarna. Därför vårdar vi dem precis som de skatter de är. Samtliga hästar kontrolleras varje dag. De står i väl tilltagna och välskötta spiltor och boxar i vårt fina ljusa och luftiga stall. De får gå ut i hagen varje dag tillsammans med sina kompisar. De ges det bästa foder och en omvårdnad baserad på kunskap, kärlek och respekt.

Ridning för alla

Ett av Skånsta Ryttares motton är “Ridning för alla”. Det betyder att alla, oavsett ålder eller kön ska kunna få plats i vår verksamhet. För att kunna leva upp till mottot är även vårt hästbestånd anpassat så att det ska finnas en häst “för alla”. Det innebär hästar som spänner över alla åldrar, hästar som är anpassade för olika behov (exempelvis ryttare med nedsatta funktioner), samt ryttare som befinner sig på olika kunskapsnivåer.

Låt ridskolan bli ditt andra hem!

Föreningen Skånsta Ryttare är så mycket mer än en ridskola! Den är också ett slags allaktivitetshus eller en fritidsgård. Utöver själva kursverksamheten arrangerar vi tävlingar , både små och stora, i både dressyr och hoppning. Vi har då och då mer lustbetonade aktiviteter som luciatablå, påskäggshoppning, kadriljridning och mycket annat.

Många ungdomar väljer att tillbringa en stor del av sin fritid hos Skånsta Ryttare på Åkersberga Ridcenter “mitt i stan”. Utöver att pyssla med hästarna kan de ägna sig åt att spela spel, läsa läxor eller bara umgås med likasinnade.

För dem har ridskolan blivit ett andra hem – låt den bli det för dig också!

Varmt välkommen i gemenskapen!

Vill du börja rida hos oss? Kontakta oss via mail på info@skanstaryttare.se

Lämna ett svar